Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Honvéd Férfikar crossover koncertje
Kalandozás a műfajok között - ez jellemezte a Honvéd Férfikar csütörtök esti crossover koncertjét Balatonakarattyán. Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) a kánikula ellenére több mint száz vendég tapsolta meg a fergeteges produkciókat.
A crossover jelentése kereszteződés, tehát többféle műfajt, stílust ötvöző zene. A műfaj stílusok, technikák, zenei nyelvezetek vagy akár művészeti ágak keveredésére épül. Az eleinte stíluskísérlet jellegű próbálkozásokból mára rendkívül szerteágazó és divatos irányzat lett. A Honvéd Férfikar „Másképp zenélünk” című előadása e stílus jegyében született azzal a céllal, hogy a férfikar megmutathassa magát nemzetközi színtéren is e műfajban, melynek Magyarországon egyik első képviselője volt. Műsorukkal bizonyítják, hogy a komolyzene is előadható a könnyedebb műfajok stílusjegyeit használva, valamint világszerte ismert pop, rock, és musical slágerek is szerepelhetnek egy hivatásos férfikar repertoárján, megtartva a férfikari hangzást.

Az MH RKKK Rendezvényközpontjának teraszán Riederauer Richárd karnagy vezénylésével először Verdi Ernani-jából a Rablók-karát hallhatta a közönség, majd Gounod Katonakórusával elindultak a „könnyebb” zene irányába, hiszen egy kis jazz-es kíséretet is loptak az operába. Ezt követte egy örökzöld nápolyi sláger, a Funiculi, funicula Dékány Jenő szólójával. A dal érdekessége egyébként, hogy a Vezúvra felvezető siklóvasút (funicolare) átadása alkalmából született, szövegét egy nápolyi újságíró írta, a zenéjét pedig Luigi Denza komponálta 1880-ban. Szintén jazz-kíséretet kapott a Vadászkar Webertől, innen pedig egy ugrás a műfaj gyökereihez és máris felcsendült Louis Armstrong nagysikerű dala, a What a wonderful world Kővári Csaba előadásában. A nézőtéren ülő gyermekek nagy örömére ezután egy rajzfilmsláger következett: Lusta Dick híres trombitaszólója a Macskafogóból, majd mintegy „premier előtti előadásként” egy igazi könnyűzene, a Látom magam a poharamban című dal az Amorf Ördögöktől. A zenekar tagjainak útjai ugyan néhány évvel ezelőtt elváltak, azonban most ismét ezen a néven, Péterfy Bori és a Honvéd Férfikar közreműködésével adnak koncertet június 28-án, kedden este a Művészetek Palotájában. Frech Zoltán, a basszus szólam vezetője hangsúlyozta: „nagyon várjuk ezt a koncertet, nagyon élvezzük ezt a munkát, sok számban közreműködünk, például ebben a Látom magam a poharamban c. számban”.  A könnyűzene sorát folytatva felcsendült Az utolsó szerelmes dal és a Csinibaba című sláger, a koncert végén pedig a Forró szél című jugoszláv filmsorozat felejthetetlen főcímdala, A sad adio Naszvagyi Vilmos előadásában.

A közönség értékelte a műfajok közötti utazgatást, sőt, egy-egy dalt együtt is énekelt a művészekkel. Frech Zoltán elárulta: a Honvéd Férfikarral nemsokára Balatonakarattyától nem messze, Veszprémben találkozhat az itteni közönség július 9-én Bizet: Carmen című operájában, Oberfrank Pál rendezésében.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu