Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Tavasz, gasztronómia, magyar ízek - Kolbász és hurkatöltő bajnokság Balatonakarattyán

 

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjában a méltán népszerű kolbász és hurkatöltő bajnokságot a téli szezon lezárásának utolsó mozzanataként.

A magyar konyhaművészet, a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, Magyarország jó természeti adottságain, az évszázados tradicionális állattartás, növénytermesztés és a manufakturális élelmiszer-előállítás örökségén alapul. A több mint ezeréves történelmi fejlődés eredményeképpen a magyar tájkonyhák tradícióit jelentő receptjei a népi táplálkozás bölcsességét bizonyítják: a legegyszerűbb nyersanyagokból is a legkülönfélébb ételvariációk készíthetők el.

„Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a főzéshez”.(Gundel Károly)

A múlt hétvégén kissé hűvös időben, a Honvéd Üdülőben több mint 150 fő vendég részvételével, 16 csapatban, civilek és katonák együtt mutathatták meg és mérhették össze disznótoros készítésben a gasztronómiai tudásukat.

Délelőtt a köszöntő és a csapatok bemutatkozása után, A helység kalapácsa című komédia került színpadra a veszprémi Bónusz nyugdíjas Klub és a Bakonyi Betyárok közös előadásában, majd nem sokkal dél előtt az alapanyagok átvételével kezdetét vette a verseny.

A zsűri-köztük Gulyás Károly mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke, Somogyi Tamás, Száva Zoltán és Geiszt József mesterszakácsok- végig ízlelték és kiválasztották az idei ínyencségekből a legjobbakat. A délutáni eredményhirdetésen a 16 csapat között 2 különdíjat is kiosztott: a Kolbi Women csapata a bemutatkozó rap szereplésért, és a Rátóti betyárok a különleges mézes kolbászuk elkészítéséért. A verseny első helyezettje és a vándorkupa őrzője egy éven át a Balatoni Kolbászkák, a HODOSZ helyi alapszervezetének csapata, a második helyezett a Kolbi Women, a harmadik helyezett a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület csapata lett.

 

 Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu