Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Szezonnyitó Balatonakarattyán

Június 01-én az üdülés- és családközpontú innovációk jegyében nyitotta meg szezonját az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ. Az ünnepélyes hangulatú megnyitóról az MH Kaposvár Helyőrségi Zenekar műsora gondoskodott, majd Dr. Böröndi Gábor altábornagy méltatta az üdülő területén történt változásokat.
A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese beszédében elmondta: „Az előttünk álló komoly kihívásokat csak akkor lehet magas színvonalon teljesíteni, ha jut idő és hely a megfelelő minőségű feltöltődésre is”. Ezután a központban kivitelezett fejlesztésekért, elismerésben részesítette a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakat.
A nap további részében kulturális-, sport- és katonai programokból válogathattak az érdeklődők. Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár statikus fegyverzettechnikai bemutatóról gondoskodott, majd 2db Polaris MRZR 4 típusú járművel szántotta a talajt, adrenalin-hajhászokkal a fedélzetén. A társszervek közreműködésének köszönhetően az ORFK bemutatta segélyhívó rendszerének működését, a Katasztrófavédelem füstsátorban reprodukálta a tűzoltók vészhelyzetben adódó munkakörülményeit. Az elméleti ismereteket a rendezvénytéren valósághűen is szemléltették, hiszen egy erre a célra felállított „épületet” felgyújtottak, miközben egy katasztrófavédelmi szakember tolmácsolta a vészhelyzetben szükséges teendőket. A tűzoltás közben kiérkező mentős kollégák megkezdték a reprezentált sérült szakszerű ellátását. A komoly küldetés végeztével a gyerekek lehetőséget kaptak a tűzoltófecskendő használatára, amelynek „hasznosságát” a verőfényes napsütés csak tovább fokozta. Az Országos Mentő Szolgálat sátrában tartózkodók felvilágosítást kaphattak az újraélesztés menetéről és a további segítségnyújtás lehetőségeiről, valamint a véradó sátorban szép számmal gyülekeztek a ténylegesen segíteni akarók.
A szezonnyitó hangulatát tovább fokozták könnyűzenei előadók (többek között DJ. Titz Krisztián, Csordás Tibi, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar), mazsorett csoport és az AForce1-Military dance show. Látványos bemutatóval készültek a Székesfehérvári Rugby Club játékosai is, akiknek kimondottan kedvezett a néhol még vizes, alkalmi pálya. Az íjászat, kedvelőinek a HOSOSZ biztosította az eszközöket.
A nap fénypontja az ejtőernyős ugrás volt, amely a strand homokos területe mellé csalta a kíváncsi érdeklődőket. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ejtőernyősei a kiszámíthatatlan szélviszonyok ellenére sikeresen értek földet a kijelölt helyszínen, amivel ámulatba ejtették az egybegyűlteket. A repülés rajongói nagy örömére egy Mi-8 típusú helikopter is birtokba vette az üdülő füves területét, ahol közelről is megcsodálhatták a magasban aprónak látszó hatalmas monstrumot. A HM EI Zrt. általuk bemutatott drónok segítségével fantasztikus élő felvételeket közvetítettek a LED fal előtt állóknak.
Az egész napos programot a Sungroove együttes, éjfélig tartó, zenés-táncos estje zárta.


Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu