Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Évadzáró programsorozat keretei közt ünnepelte a keresztény magyar állam születésének napját a honvédüdülő

Mozgalmas szezont tudhat maga mögött a honvédüdülő, melynek méltó lezárása összefonódott az augusztus 20-ai ünnepséggel.
Az eseménysorozat egyik fénypontját az üdülő tortájának bemutatása képezte, melyet negyedik éve alkotnak meg az alakulat cukrászai. A 800 szeletes, több részből álló torta, amit évről-évre az üdülővendégek számára készítenek, ezúttal is osztatlan sikert aratott. Idén a gyerekek ihlették az ízvilágot, hiszen a fő irányvonalat a fehér- és tejcsokoládé kombinációja adta, melynek kellemes édességét hivatott kompenzálni, a rétegegek közt megbúvó leheletnyi savanykás ribizli íz, amit kívülről mandulás hab ölelt körbe csipetnyi pirított mandulával szórva. 
A torta megkezdésének privilégiumát ezúttal Lőrincz János őrnagy, az MH RKKK főtisztje, a torta megálmodója kapta. A kóstolás élményét csak tovább fokozta, a helyszínen közreműködő Drumstars együttes ütős show-ja, ami igazán felpörgette a résztvevők hangulatát.
A hosszú hétvége kellemes időjárásának köszönhetően lehetőség nyílt a strandolás mellett, magyarságra jellemző kézműves foglalkozáson való részvételre is, ahol Szabó Karola népi iparművész segítségével, a szalmafonás mozdulatait sajátíthatták el az érdeklődők, valamint a gyerekek megismerkedhettek régi korok nagyszerű fajátékaival a népi játszóházban. 
A több évszázados hagyomány felelevenítéseképpen, szentmisén megáldott kenyérrel köszöntötte Szent István ünnepét, Takács Tamás ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség lelkésze, ahol Fodor Kata őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ személyügyi részlegvezetője Szentírást olvasott fel a jelenlévőknek. 
Az ünnepélyes este folyamán fellépett Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó, akinek előadása után kezdetét vette a tűzijátékok fellövése. Magyarország Nemzeti Ünnepének záróeseménye az elmaradhatatlan égi fényjáték, melyről az üdülő is páratlan módon gondoskodott.

 


Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu