Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Nemzetközi hét az altiszti tanfolyamon

Tizenkét országból összesen huszonhat altiszt érkezett az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam úgynevezett nemzetközi hetére, Balatonakarattyára.
A tapasztalatcserét, és a külföldi kitekintést szolgáló hét megnyitóján, november 11-én, Bozó Tibor dandártábornok, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia parancsnoka köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva a nemzetközi hét jelentőségét. John W. Troxell vezénylőzászlós, az Amerikai Egyesített Vezérkar rangidős altiszti tanácsadója előadásában leszögezte: a NATO szövetséges országok haderejének adott esetben, minden körülmények között, a Föld bármely pontján, azonnal és hatékonyan bevethetőnek kell lennie. Az elsőrangú kiképzésben pedig nagy szerepe van az altiszti karnak. „Magyarország kiváló példát mutat az altisztképzés terén a NATO-nak, és az egész világnak. Az önök hadereje rendkívül nagy energiát fektet ebbe, immáron hetedik esztendeje. Személyesen is megtapasztalhattam, hogy a magyar altisztek milyen kiváló munkát végeztek például Irakban, vagy éppen Afganisztánban” – fogalmazott a vezénylőzászlós. Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa kérdésünkre elmondta: a nemzetközi hét az altiszti kar egyik kiemelkedő rendezvénye, melynek egyik célja, hogy a tanfolyamot mindenki a lehető legjobb eredménnyel végezze el. „Korom Ferenc altábornagy feladatként szabta meg számunkra az altisztképzés megújítása kapcsán, hogy minden altisztnek vezetővé kell válnia. A legjobbat várjuk el a katonáktól, és ennek megfelelően a legjobb elérhető tudást is szeretnénk nekik átadni. A kollégáink a szövetségből, a NATO legmagasabb szintű parancsnokságairól azért jöttek ide, hogy megosszák velünk tapasztalataikat” – mondta a főtörzszászlós. Hozzátette: ugyancsak nagyon lényeges az is, hogy a hazai altiszti kar gördülékenyen együtt tudjon működni NATO-szövetséges országok altisztjeivel, hiszen feladataikat adott esetben szövetségesi rendszerben kell ellátniuk.

/honvedelem.hu/ 


Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu