Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
XXVIII. Alkotótábor az üdülőben

„Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: ”nem tudsz festeni!”, akkor okvetlenül állj neki festeni és hang elnémul.”
Vincent Van Gogh idézetével invitálta a XXVIII. Nemzetközi Katonai Képzőművészeti Alkotótáborba a Magyar Honvédség azon hivatásos és szerződéses katonáit, kormánytisztviselőit, honvédelmi alkalmazottait és önkéntes tartalékosait, akik hivatásuk mellett folytatott alkotótevékenységükkel szolgálják és ápolják a magyar nemzeti és katonakultúra hagyományait.
Szeptember 6-án, Piros Ottó ezredes, az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka 4. alkalommal köszöntötte az alkotókat a balatonakarattyai üdülőben. A 11 napos táborban ezúttal 1 fő német és 1 fő lengyel katonaalkotó is tiszteletét tette, ahol Breznay András festőművész, valamint Tamus István grafikusművész irányításával fejleszthették képességeiket és bővíthették képzőművészeti ismereteiket. Bepillantást nyerhettek a pasztell, a velencei terpentines olajportré, az akvarell, a rézkarc, a feledésbe merülő linómetszet és a monotípia rejtelmeibe, alkalmazásukat pedig bemutathatták a két fő témakör - II. Rákóczi Ferenc valamint ’30 éves határnyitás’- egyikében, amihez az inspirációt a vendégművészek előadása nyújtotta. Dr. Négyesi Lajos ezredes, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Hadirégész, Hadszíntérkutató és Hagyományőrző Osztály vezetője, megindító előadást tartott II. Rákóczi Ferenc fejedelemmé választásának 315. évfordulója apropóján, melynek hatására csodálatos portrékat és Rákóczi fát reprodukáltak a művészek vásznaikra. Az előadás sorozatban közreműködött még Nagy Előd festő-, és éremművész, aki a mintázást és a bronzöntés fortélyait ismertette az érdeklődőkkel. Frömmer Gyula festőművész, a Honvéd Kulturális Egyesület egyik alapító tagja a Karddal és ecsettel című ismertetőjével járult hozzá a képzéshez, amiben részletesen beszélt az elmúlt évszázadok katona művészeiről és azok alkotásairól. A művészettörténeti előadások és alkotótevékenység mellett, lehetőség adódott a Herendi Porcelán Manufaktúra, Tihany és a Balatonalmádiban található Új Dunántúli Tárlat látogatására, melyet harminc év után ismét a településen rendeztek meg.
A tábor záróeseményen részt vett Aulechla József ezredes, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság igazgatója, Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka, valamint Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD dandárparancsnoka aki köszöntőbeszédében az alkotótábor fontosságát méltatta, hiszen az alkotótevékenység szellemi táplálék mind a katonaművésznek, mind a szemlélőnek egyaránt, ezzel egyfelől biztosítja a katona jólétét is.
A tábor zárása egyben a kiállítás megnyitóját is jelentette, ahol tárlatvezetés formájában mutathatták be alkotásaikat a művészek.Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu