Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Egészségmegőrző Program a Balatonon
A Magyar Honvédség Egészségmegőrző Programja érkezett csütörtökön Balatonakarattyára, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Egészségnapjára.
A strandon felállított sátor körül nagy volt az érdeklődés. Felnőttek és gyerekek egyaránt lelkesen igyekeztek kitölteni a tízféle témakörben készült totókat, melyek többek között a táplálkozásról, folyadékbevitelről, uv sugárzásról, sportolásról, az alkoholfogyasztásról, a drog és dohányzás hatásairól tettek fel kérdéseket. A program célja kettős, egyrészt a megelőzés, ugyanakkor ismeretekkel is gyarapodnak a tesztek kitöltői. Például tudjuk-e, földünk vízkészletének hány százaléka ivóvíz? Sportolás közben mit veszít a szervezetünk, illetve mit kell pótolnunk? Hány liter víz jut naponta egy főre hazánkban? Hogyan számítjuk ki a testtömeg-indexünket? A kitöltött kérdőíveket az MH Egészségügyi Központ munkatársai javították ki, majd az esetleges helytelen válaszokra magyarázattal is szolgáltak, felhívva a figyelmet a helyes életmódra, egészséges táplálkozásra. S ha már sikeresen megválaszoltuk, hogyan kell kiszámolni a testtömeg indexet, meg is mérték, hogy a megfelelő értékhatáron belül vagyunk-e. Ennél tovább is merészkedhetett az érdeklődő, hiszen a következő mérés már azt mutatta meg, hogy a kedvező testtömeg összetételből hány százalék a testvíz és zsírarány, valamint az izomtömeg. A totó sikeres kitöltése után a jutalom sem maradt el: felnőtt és gyermek egyaránt választhatott magának a praktikus ajándékok közül.
Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Egészségnapja keretében lehetőség volt véradásra is az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében, valamint előadást hallhattak az érdeklődők a belső energiaszint helyreállításáról is.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu