Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Ízek, borok, hangulatok
Ezzel a címmel szervez évről évre találkozót Balatonakarattya a népzene és néptánc, valamint a finom ízek és borok szerelmeseinek. Az idei rendezvényen a Magyar Honvédség is képviseltette magát az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ csapatával.
Békési Éva őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Híradó és Informatikai Részleg részlegvezetője Balatonkenesét már elbűvölte főzőtudományával, hiszen két hónapja csapatával és fantasztikus pandúrgulyásával megnyerte az MH RKKK számára az Aranyfakanál-díjat. Vezetésével az MH RKKK csapata szombaton a balatonakarattyai „Ízek, borok, hangulatok” rendezvényen mutatta meg az érdeklődőknek, mit tud a bográcsban varázsolni. Most chilis bab készült, sok-sok friss fűszerrel: bazsalikommal, kakukkfűvel, babérral, oreganóval, négyféle babbal, kétféle hússal és hagymával.
A munkamegosztás természetesen jól működött. A csapat férfitagjainak(Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka, Békési Csaba és Dr. Krajcsi Tibor) feladata a tűzgyújtás, a bogrács előkészítése, a konzervek felbontása, végül a kóstolás volt, míg a hölgyek (Dr. Krajcsi Tiborné tzls., Wéber Zsuzsanna és Goórné Majoros Gertrúd) Békési Éva őrnagy keze alá dolgoztak a főzésben segédkezve. Az előkészítési munkálatok során Dr. Krajcsi Tiborné törzszászlós, az alakulat Egészségügyi Központjának vezető asszisztense vívta ki a csapat csodálatát, aki Jamie Olivert és Gordon Ramsayt megszégyenítő gyorsasággal aprított fel mindenféle zöldséget. Az eredmény most is kiváló lett, el is hangzott a „jövőre ugyanitt”, így az alakulat állománya lassan a környék egyik elismert „gasztrocsapatának” számít.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu