Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Festők – festői környezetben
Kerek évfordulóját ünnepli a Katonai Képzőművészeti Alkotótábor. Szeptember 6-án ugyanis éppen a 25. kurzus indul útjára az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK)

Az ünnepélyes megnyitón Aulechla József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság (MH BHD KRI) igazgatója úgy fogalmazott: a tábor célja, hogy értéket teremtsen, és közösséget építsen. Mint mondta: jó hír, hogy a résztvevők mindig tudják gazdagítani a katonakultúrát. Az igazgató azt is nagyon fontosnak tartja, hogy az elkészült alkotások láthatóak legyenek, éppen ezért az itt készült művekből többek között a Magyar Kultúra Napján is kiállítást szerveznek. 

Piros Ottó ezredes, a házigazda MH RKKK parancsnoka köszöntőjében kiemelte: saját kérése volt, hogy idén a balatonakarattyai központ adjon helyt a tíz napos alkotótábornak. A parancsnok megjegyezte: noha az idei műhely központi témája Buda várának visszafoglalása a törököktől, egyáltalán nem bánja majd, ha valamelyik alkotó esetleg a Balatonról is fest valami szépet.

A Breznay András festőművész, a Mednyánszky Társaság elnöke vezette alkotótáborban a rajzórák és a képességfejlesztő foglalkozások mellett rendszeresek lesznek a művészettörténeti, és szakmai előadások is. Utóbbiak során dr. Holló József nyugállományú altábornagy, miniszteri főtanácsadó, valamint Balogh Máté, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum múzeumpedagógusának előadása idézi majd meg az alkotóknak a török hódoltság korát.

A MH BHD KRI által megrendezendő Katonai Képzőművészeti Alkotótábor célja támogatni az olyan katonákat, akik képzőművészeti tehetségükkel méltán szolgálják a magyar katonakultúra hagyományait. A program évente mintegy 30 katonaalkotó számára nyújt lehetőséget, hogy szakmájukat kiválóan művelő képzőművész tanárok irányításával tudásukat, képzőművészeti képességeiket továbbfejleszthessék. 

Forrás: www.honvedelem.hu

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu