Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Különleges csülökpörköltek és kézműves sörök Balatonakarattyán
Egy nap, amikor nem a munkáról szól az együttműködés, hanem a kötetlen beszélgetésekről, ízletes ételekről és finom sörökről. Leginkább így lehetne összefoglalni a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ által első alkalommal szervezett Sör és csülök fesztivált, melyre az alakulattal együttműködésben álló szervezeteket várták.
Piros Ottó ezredes, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka már előző szolgálati helyén is fontosnak tartotta az együttműködést önkormányzatokkal, társ szervekkel, oktatási intézményekkel. Az elmúlt néhány hónap során új szolgálati helyén is felvette a kapcsolatot a szervezetekkel, sorra születtek az együttműködési megállapodások és elindult egy közös munka. Nemrég véget ért a főszezon, melyet az alakulat sikerrel zárt, s ezt a partnereinek is köszönheti. Az alakulatok sokat segítettek a háttérmunkákban, a katasztrófavédelem, a vízimentők, a rendőrök és polgárőrök az üdülők biztonságára ügyeltek a szezon idején, a helyi önkormányzatokkal, sportklubbal pedig közös rendezvények valósultak meg.
Ezeket a szervezeteket, katonai alakulatokat hívták meg szombaton csülökpörkölt főző versenyre, melyen az ízletes ételek mellett különleges kézműves söröket is kóstolhattak a résztvevők. A parancsnok köszöntő beszédében hangsúlyozta: „fontosnak tartom, hogy az egész éves közös munka mellett egy-egy ilyen kötetlen, jó hangulatú rendezvényen is együtt legyünk a minket segítő, velünk együttműködésben álló szervezetekkel, hiszen így a kapcsolat erősödik, barátságok alakulnak ki, ami segíti és megkönnyíti a közös munkát”.
Minden csapat más-más praktikához folyamodott, hogy elnyerje az ebből az alkalomból alapított vándorkupát. Volt, aki a malac farkával bolondította meg a pörköltet, volt, aki kakasherével. Az elkészült ételeket szakmai zsűri bírálta: Jónás Ákos mesterszakács, Meszes István éttermi mester a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesülettől, valamint Brassó Sándor mesterszakács, a siófoki SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola szakoktatója.
Az eredményhirdetésen a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szervező MH RKKK csapata állhatott, második helyezett lett a Vízmientők Magyarországi Szakszolgálata, a legjobbnak járó vándordíjat pedig Balatonkenese Város Önkormányzata vehette át az alakulat parancsnokától.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu