Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
„Ajtó az Isten felé”

Több hónapos munka után megújult a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ imaterme. A megszépült termet a vasárnap délelőtti szentmise után áldotta meg Bíró László katolikus tábori püspök és Oláh Emil alezredes, kiemelt vezető tábori lelkész.

A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ az elmúlt időszakban olyan rendezvények és együttműködések helyszíne lett, amelyek indokolttá tették, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak az üdülő imatermének állapotára. Az alakulat év elején felvette a kapcsolatot a Csajági Református Általános Iskola balatonfőkajári tagintézményével, s áprilisban megszületett Piros Ottó ezredes, Dusicza Ferenc lelkipásztor és Máhrné Imrei Mária igazgató között az együttműködési megállapodás, melynek keretében a katonák honvédelmi foglalkozásokat tartanak a gyermekeknek, részt vesznek egymás rendezvényin, és természetesen a diákok a nyári táborok alkalmával strandolni is eljárhattak az üdülőbe, valamint az imatermet is használhatják programjaikhoz. A Katolikus Tábori Püspökség tábori lelkészei előadásokat tartottak az alakulat állományának, a főszezon alatt pedig minden vasárnap szentmisére várták a katonákat és családtagjaikat. S hogy az istentiszteleteket és a szentmiséket méltó környezetben lehessen megtartani, időközben elkezdődött az imaterem felújítása, amely az elmúlt években elég elhanyagolt állapotba került.
Megszüntették a tető beázását, helyreállították a mennyezetet, valamint stukkókat is raktak fel. A falakat is javították, kifestették, a régi, kopott padlószőnyeg helyére kerámia burkolat került. Felújították és lefestették az ablakokat és ízléses matricákkal varázsoltak templomi hangulatot a teremnek. A helyiséget eddig megosztó nagy méretű ajtót kiszedték, ezzel egy nagy, "L" alakú teret nyertek, így akár esküvők , 40-50 fős lelkigyakorlatok megtartására is alkalmassá vált.
Az imaterem úgy lett kialakítva, hogy katolikusok és protestánsok egyaránt használhassák. A falakra katonai védőszentek, pl. Kapisztrán Szent János, Szent Borbála, Szent Mihály, Szent László, Szent Márton képeit rakták ki, melyeket a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség adományozott az alakulatnak, de helyet kaptak azok a faragott áldások is, melyet a Református Egyház részéről adományoztak. 
A felújított imatermet vasárnap szentmise keretében áldotta meg Bíró László katolikus tábori püspök és Oláh Emil alezredes, kiemelt vezető tábori lelkész, Dusicza Ferenc református lelkész pedig Steinbach József dunántúli református püspök és a Veszprémi Református Egyházmegye esperesének, Császár Attilának személyes köszöntését tolmácsolta, valamint egy Szentírást adományozott az imaterem számára, melyet az alakulat parancsnoka, Piros Ottó ezredes helyezett el az oltáron. A szentmisén részt vett a Katolikus Tábori Püspökség részéről Berta Tibor ezredes, általános helynök és Markovics Milán Mór százados, tábori lelkész. A szentmise olvasmányait katonák olvasták fel: Szívos István ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság személyügyi főnöke és Fodor Kata őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ személyügyi részlegvezetője, az egyetemes könyörgéseket pedig Dusicza Ferenc református lelkész. 
Berta Tibor ezredes köszöntőjében kiemelte: „legyen ez az imaterem mindig egy ajtó, amin ha belépünk, akkor közvetlenül az Istennel tudunk találkozni”.
Oláh Emil, a Protestáns Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze elmondta: sokszor állt itt istentiszteletet tartva, keresztelt gyermeket vagy felnőttet ezen a megszentelt helyen. 

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu