Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Tisztelet a hősöknek

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK). A rendezvényen részt vettek az alakulattal együttműködésben álló települések és szervezetek képviselői is, az ünnepi műsort pedig a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adták.

"A szabadságharcoknak mindig megvolt a hozadéka." - emelte ki Szentkuti Károly történész az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ ünnepi állománygyűlésén. "S azt gondolom, hogy az ’56-os szabadságharcnak is megvolt a hatása. A magyarok megtanulták, hogy reálisan nézzék saját helyzetüket, a szovjetek pedig azt, hogy a magyarokat nem lehet büntetlenül szolgaságba hajtani. Ez egy más nép, egy más tradíciókkal rendelkező ország, itt nem lehet a szabadságot, a függetlenséget oly módon megszüntetni, eltörölni, mint az oroszoknál. Az 56-os szabadságharc tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy nem bukott el, hanem a Rákóczi-szabadságharchoz, az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz hasonlóan egy emberarcú hatalomgyakorlást vívott ki. Azt gondolom, hogy a Kádár-korszak második fele, amit „gulyáskommunizmus”-nak vagy egy magyar modellnek nevezhetünk, szerintem egy viszonylagos jólét, viszonylagos nyugalom köszöntött be a 70-es, 80-as évek közepén, és ez annak is volt köszönhető, hogy 56-ban a forradalmárok megmutatták, mire képes a magyar nép” – hangsúlyozta Szentkuti Károly. 
Az ünnepség a forradalom kitöréséhez vezető okok, a hatvan évvel ezelőtti események és a következmények áttekintése után az elismerések átadásával folytatódott, melyeket Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka adott át a beosztásukban kiemelkedő munkát végző katonáknak és közalkalmazottaknak. Az állománygyűlés a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak ünnepi műsorával zárult.

Aktuális hírek
Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátSzilveszter a Honvéd Üdülőben HelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Kiállítás /A haza szolgálatában - szabadságunk védelmében/ Gyermektábor 2020.
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás
Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu