Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
„Év katonája” és „Év közalkalmazottja” Balatonakarattyán
Karácsonyi ünnepséggel egybekötött évzáró állománygyűlést rendeztek az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK). A rendezvény keretében első alkalommal adta át az „Év katonája” és az „Év közalkalmazottja” elismerést Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka.

A rendezvény elején Takács Tamás alezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját Piros Ottó ezredessel. Az alezredes a karácsony előtti felkészülésről szólva kiemelte: ilyenkor karácsony tájékán nem árt arra is figyelni, hogy az érték az életünkben megmaradjon. „Az igazi nagyság nem azt jelenti, hogy mid van, hanem hogy miről tudsz lemondani. Ha marad még egy jászolnyi hely a gyermeknek, akkor lesz ünneped. Ha nem, akkor lesznek ajándékaid, amik pár hét múlva talán eltűnnek, elromolnak, semmibe lesznek, és amikor a fények kialszanak, minden eltűnik.”

A kiemelt vezető tábori lelkész ünnepi gondolatai után Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka átadta az „Év katonája és az „Év közalkalmazottja” elismerést. Az „Év katonája” Romsics Katalin százados, logisztikai részlegvezető-helyettes, az „Év közalkalmazottja” pedig Horváth Róbert főszakács lett.

A díjak átadása után a Baptista Szeretetszolgálat által adományozott „cipősdobozokat” adta át dr. Bencze Ákos alezredes, az alakulat törzsfőnöke, majd a parancsnok értékelte a 2016-os esztendőt. Kiemelte: az elmúlt hónapok alatt nagyon sok változás történt az üdülőben. „Elindultunk egy olyan úton, hogy próbáljunk haladni a korral, és ide tudjuk hozni azokat az igényjogosult vendégeket, kollégákat, akik itt el tudják tölteni a pihenésüket mind főszezonban, mind elő- és utószezonban. Ennek érdekében számtalan szolgáltatást bővítettünk, felújításokat végeztünk, s ezeket a jövőben is folytatni fogjuk."

Az éves eredmények között kiemelte a társszervekkel, önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel létrejött együttműködéseket, majd mindenkinek megköszönte a munkáját, és elismeréssel szólt az alakulat határon szolgálatot teljesítő katonáiról is. Az MH RKKK ebben az évben a személyi állomány mellett a határon szolgálóknak élelmiszert és műanyag evőeszközöket, tányérokat is biztosított – tette hozzá az ezredes. 

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu