Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
A Magyar Kultúra Napját ünnepelték
Első alkalommal emlékeztek meg ünnepi állománygyűléssel a Magyar Kultúra Napjáról a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A rendezvényt Oberfrank Pál, Jászai-díjas színművész Radnóti-emlékműsora tette feledhetetlenné.
„A Himnusz, Kölcsey legnagyobb alkotása nemzeti imánkká magasztosult az idők folyamán. Összefog mindnyájunkat, számba veszi örömeinket, hányattatásainkat, tragédiáinkat, majd boldogabb idők eljövetelét kéri a Teremtőtől nemzetünk számára” – emelte ki a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen Ebele Ákos rendezvényszervező. Hozzátette: „a boldogabb idők eljöveteléért azonban nekünk, a ma élő nemzedéknek is tenni kell. Elődeinktől anyanyelvet, hagyományokat, államvallást, közerkölcsöt, művészeteket, vagyis nemzeti kultúrát örököltünk, melyet óvtak, fejlesztettek és nemzeti kincsként hagytak ránk. Ez a kincs elolvadhat, azonban ha kellő alázattal, féltő gonddal sáfárkodunk vele, továbbra is öregbíteni fogjuk nemzetünk hírnevét a világ népei előtt.” Az ünnepi gondolatok után az alakulattal együttműködésben álló Csajági Református Általános Iskola Balatonfőkajári Tagintézményének diákjai készültek műsorral: versekkel, énekkel, néptánccal. A rendezvény kiemelt része volt Oberfrank Pál Jászai-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának „Sem emlék, sem varázslat” című Radnóti-előadása, amely versekkel, prózai betétekkel kísérte végig a hallgatóságot a magyar költészet egyik legnagyobb alakja tragikus életének állomásain. Az ünnepség József Attila Kései sirató című versével zárult, Lengyel Andrea zászlós, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj protokoll zászlósa előadásában. 
A rendezvényen részt vett Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka, Dr. Linczmayer László alezredes, Balatonalmádi Rendőrkapitányság mb. kapitányságvezetője, Éliás Gábor őrnagy, Balatonkenese Rendőrőrs őrsparancsnoka, Ritter József, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület elnöke, Kornis György, a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub elnöke, Máhrné Imrei Mária, a Csajági Református Általános Iskola igazgatója, valamint Dusicza Ferenc református lelkész.

Aktuális hírek
Lezárás meghosszabbítása 2021. március 31-ig Üdülő lezárásKorlátozó intézkedés 2020. november 11.Horgász tevékenységek szüneteltetése!V. Sör és Csülök FesztiválIsmét az üdülőben állomásozott a Fair Play RoadshowA HelloPay kártyák érvényessége hamarosan lejár!Ünnepi állománygyűlés Szent István királyunk tiszteletéreGyermektábor 2020. V. turnus Gyermektábor 2020. IV. turnusGyermektábor 2020. III. turnus Gyermektábor 2020. II. turnusGyermektábor 2020. I. turnusBeléptetés és szolgálatások igénybevétele (2020. június 20. - augusztus 29.)Legyél te is vízimentő!Beléptetés főszezonbanÜnnepi Állománygyűlés 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletéreV. Kolbász- és Hurkatöltő BajnokságNőnapi köszöntés az ÜdülőbenÉvértékelő-feladatszabó értekezlet Farsangi HétvégeCISM - Futás a békéért Emléktúra a doni hősök tiszteletéreMegemlékezés a doni hősökrőlMegnyitottuk a bowling pályátHelloPay kártya beváltásTÁJÉKOZTATÓ A REKREÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI RENDJÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓLSzilveszteri pillanatok a Honvéd ÜdülőbőlKarácsonyi pihenőnapok BalatonakarattyánTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésről (HelloPay)
Aktuális rendezvényeink
Csomagajánlatok
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek széles választékával emeljük rendezvényeink gasztronómiai élményeit. Rendezvényekre, családi eseményekre kültéri ételkülönlegességeket is biztosítani tudunk.
Letölthető dokumentumok
Adatlap 2020.
Igénylőlap - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés, intézménylátogatás igénybevételéhez)
Igazolás - MH RKKK, KORK területére történő belépéshez (pihenés,intézménylétogatás igénybevételéhez)
2020. évi turnustábla MH RKKK
Bemutatkozás

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.


Impresszum
Közérdekű adatok
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu