section-a7cd234

Főoldal / Rólunk


Rólunk

section-a7cd234

Nyitólap / Rólunk


Hírek cikk

Rólunk

A Honvéd Üdülő múltja és jelene

Kevés olyan emberrel találkozni a Balaton keleti részén, -de akár országos szinten is-, aki valamilyen formában ne hallott volna már a balatonakarattyai Honvéd Üdülőről hivatalos névén Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központról. Bemutatkozásunk éppen ezért ugyanolyan olvasmányos lehet azoknak, akik kellemes érzésekkel gondolnak vissza az itt eltöltött szabadidejükre, mint azoknak, akik eddig még csak gondoltban jutottak el addig, hogy egyszer ellátogassanak ide.

Jó hír, hogy az M7-es autópálya közelsége miatt az ország bármely pontjáról könnyen megközelíthető a gyönyörű ősparkkal körülvett Balaton parti üdülőkomplexum. A vonatközlekedést előnyben részesítők bónusz látványosságban részesülhetnek, hiszen a Déli pályaudvarról a Balaton irányába érkezők a magasparton elhaladó szerelvényről megpillanthatják a tó nem mindennapi arcát. Már csak egy vonatfütty köszönti a Csittényhegy állomást, és meg is érkeztünk. Az egész évben üzemelő pihenőhely, mind programjait illetően, mind a környezetét tekintve, időről-időre megújul. A különböző évszakoknak köszönhetően mindig más arcát ismerhetjük meg az üdülőt körülvevő tájnak, mely oly csodás, hogy bármely időszakban érkezünk ide, mindig felfedezhetünk valami újat. Megunhatatlan és izgalmas. Éppúgy sugárzik belőle a nyugalom, mint a kaland. Ez nem is csoda, hiszen több mint 100 éves története van, ami oly sokszínű, hogy igényelte a könyv formában történő megjelenést is. A jellegzetes zsalugáteres ablakokkal díszített épületegyütteshez vezető, virágokkal és néhol platánokkal övezett sétányokon való séta, felér egy időutazással. Egy-egy múlt század derekán készült képzőművészeti alkotás -melyek közül néhány még ma is megtalálható az épület falain-, hűen tükrözik a helyszín kortalan varázsát. Mielőtt teljesen átjárná az olvasót a múlt szelleme, hangsúlyoznám, hogy az idő itt sem állt meg, sőt …

Az üdülő rekreációs alaptevékenysége mellett, kiképzési rendezvények, sport-, és kulturális programok-, nyári gyermektáborok-, esküvők szervezését végzi, de élelmezést-, és ellátást biztosító egységek működtetésének, továbbá játék- és sporteszközök kölcsönzésének lehetőségét is biztosítja. A felújítások és korszerűsítések folyamatosak, így évről-évre bővül a minőségi szolgáltatások köre. Balaton parti helyszín révén, az egészséges életmód szellemében szinte minden vízi-, illetve szárazföldi sporttevékenység a vendégek rendelkezésére áll. A kültéri fitness-park mellett futópálya, mobil kosárpalánk, minigolf, strandröplabda-, valamint teniszpálya, és megannyi sportjáték várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A parton megtalálható még napvitorlával ellátott játszótér, gyermekmedence, ugrálóvár komplexum, sakk, lengőteke, trambulin és gokart, de akár bringóhintóval is kerekezhetnek a területen. A közelmúltban nyílt szórakoztató központban előjegyzést követően játszhatnak bowling, biliárd és darts mérkőzéseket is. A közkedvelt relaxációs szolgáltatások /masszázs, sókabin, szauna, szolárium/ mellett, immáron kineziológiai tapasz felhelyezésére is lehetőséget biztosítunk. Szállások tekintetében érkezzen akár egyedül vagy családjával a hotelek bármelyikébe,- foglalásának megfelelően- mindenütt ízlésesen berendezett egy-, vagy több légterű klasszikus szoba vagy tágas komfortos lakosztály várja. Ha nyaralását a parthoz közeli árnyas fák alatt található jól felszerelt faházak valamelyikében tölti, akkor sincs más dolga, csak átadni magát a kényelemnek és élvezni az üdülő nyújtotta szolgáltatásokat.

Rendezvényszervezés és társadalmi szerepvállalás
Az üdülő területi adottsága és az előadótermek befogadóképessége lehetővé teszi, kiképzési-, és tematikus rendezvények lebonyolítását, akár egy időben is. Ízlésesen kialakított éttermünk nagy létszámú esküvők, gálavacsorák közkedvelt helyszíne. Főszezonban minden héten változatos programot kínálunk: zenés est, koncert, színházi előadás, gyermek műsor. Az együttműködési megállapodásainknak köszönhetően társfegyveres szervek, önkormányzatok és nyugdíjas klubok által szervezett összejöveteleknek, valamint jótékonysági rendezvényeknek is otthont adunk.

  • Rekreációs-, és sportszolgáltatások
  • Bababarát szálláshely
  • Ingyenes WIFI
  • SZÉP kártya elfogadóhely
  • Változatos rendezvényhelyszín
  • Zárt parkoló
Lábléc - Gomb

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.